Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

CAKE POPS ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ

CAKE POPS ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ

Cake pops κουκουβάγιες

  • 500 γραμμ. κέϊκ σοκολατένιο (όπως το κέϊκ στην τούρτα σοκολάτας)
  • 100 γραμμ. σοκολάτα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Σταγόνες άσπρης σοκολάτας

  •  
  • 300 γραμμ. λιωμένη σοκολάτα για να τα βουτήξουμε στο τέλος.
  • 50 γραμμ. λιωμένη άσπρη σοκολάτα
  • Σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπάστικής

  •  
     Εκτέλεση:
     
    -Τρίβω το κέικ σε ένα μπολ.
    -Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά καζι τη ρίχνουμε στο μπολ με το κέικ.
    -Ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
    -Φτιάχνουμε μπαλάκια τα καρφώνουμε πάνω σε ξυλάκια και τσιμπάμε δεξιά κι αριστερά δύο μυτούλες για να κάνουμε τα αυτιά της κουκουβάγιας.
    -Τα στηρίζουμε σε ένα κομμάτι φελιζολ  και τα βάζουμε ψυγείο να σφίξουν.
    -Όταν σφίξουν τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα και τα στηρίζουμε πάλι στο φελιζολ να στραγγίξουν.
    -Πριν σφίξει η σοκολάτα κολλάμε τις σταγόνες άσπρης σοκολάτας από την ανάποδη για τα μάτια της κουκουβάγιας.
    -Για τις μύτες μπορούμε να στάξουμε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα σε λιωμένη άσπρη σοκολάτας, να βουτήξουμε το δαχτυλάκι μας και να τις σχηματίσουμε πάνω στα cake pops αφού όμως έχουν στεγνώσει καλά!



     
     
    

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου