Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΤΟΥΡΤΑ "ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ"

ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΡΜΟΣ "ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ"



Τούρτα κορμός πριγκίπισσα Σοφία


Για τον κορμό
  • 750 γραμμ. σοκολάτα με 60% κακάο
  • 375 γραμμ. βούτυρο μαλακό (1 ½  πακέτο)
  • 300 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 450 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 κ.σ. αμαρέτο
  • 1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ σπασμένα
Εκτέλεση:
- Θα χρησιμοποιήσουμε τη φόρμα του κέϊκ με την τρύπα οπότε τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της) και αφήνουμε να εξέχει και λίγο από το πλάι.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ για λίγα λεπτά να γίνουμ μία κρέμα.
- Λίγη λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα γάλακτος.
- Στα ματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Αδειάζουμε με πολύ προσοχή το γλυκό στη φόρμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη όλη την επιφάνεια από πάνω.
- Αφήνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη από πάνω.
- Ξεφορμάρουμε σε στρογγυλή πιατέλα αναποδογυρίζοντας τη φόρμα και τραβώντας λιγο τη μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα.


Συμβουλή:
Μπορούμε να γαρνίρουμε με κάποιο γλάσο ή με κακάο. Μπορούμε όμως και να μεταμορφώσουμε την τούρτα κορμό σε τούρτα κούκλα!


Τούρτα κορμός Πριγκίπισσα Σοφία


Για την τούρτα κούκλα θα χρειαστείτε μία κανονική κούκλα τηλιγμένη με μεμβράνη που θα τοποθετήσετε σε ένα μικρό ποτηράκι με διάμετρο όση είναι η τρύπα της φόρμας. Για να παραμείνει σταθερή θα πρέπει να σφηνώσετε στα πόδια της χαρτί κουζίνας ή αλουμινόχαρτο. Αυτό είναι σημαντικό γιατί αν τη στολίσετε με ζαχαρόπαστα όπως στη φωτογραφία με το παραμικρό κούνημα θα σπάσει το φόρεμά της!


Για το φόρεμα της κούκλας:



  • 500 γραμμ. μωβ ζαχαρόπαστα
  • 300 γραμμ. άσπρη ή απαλή ροζ ζαχαρόπαστα
  • λίγη ζάχαρη άχνη

  • Εκτέλεση:
    - Πασπαλίστε τον πάγκο με ζάχαρη άχνη και ανοίξτε τη ζαχαρόπαστα σε φύλλο με τον πλάστη ρίχνωντας συνέχεια ζάχαρη πάνω στη ζαχαρόπαστα για να μην κολλήσει στον πλάστη.
    - Πρώτα φτιάχτετε μια λωρίδα για το μπούστο με τη μωβ ή την άσπρη ζαχαρόπαστα πέρνωντας μέτρα από την κούκλα.
    - Και μετά ανοίγετε ένα φύλλο με στρογγυλό σχήμα με τη μωβ ζαχαρόπαστα και τη χαράσετε με το μαχαίρι όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα.
    
    Σχέδιο για το φόρεμα από ζαχαρόπαστα
    - Φτιάχνετε κι ένα (παρόμοιο με τα δυο μωβ) τεταρτημόριο από την άσπρη ζαχαρόπαστα.
    - Βάζετε το μεγάλο μωβ κομμάτι στο πίσω μέρος της τούρτας ξεκινώντας από το μπούστο και κάτω.
    - Μετά βάζετε το άσπρο στο μπροστινό μέρος στο κέντρο από το μπούστο και κάτω.
    - Τέλος βάζετε στα δύο πλαϊνά τα δυο μωβ κομμάτια με τέτοιο τρόπο που να καλύπτουν μέρος και του πίσω μέρους του φορέματος και του μπροστινού άσπρου.
    - Στη μέση της κούκλας μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε κάποιο κομμάτι σαν "ζώνη" για να μη φαίνεται η ένωση του μπούστου με την φούστα.
    - Αν θέλετε συνεχίζετε το στόλισμα αυτοσχεδιάζοντας είτε με κομμάτια ζαχαρόπαστας είτε με έτοιμα ζαχαρωτά.
    Τούρτα πριγκίπισσα Σοφία
    

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου