Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Τούρτα σοκολάτας
 

Τούρτα σοκολάτας με επικάλυψη
ροζ γλάσου από άσπρη σοκολάτα


Για το κέικ
  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 250 γραμμ. βούτυρο
  • 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 4 αυγά
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ. σόδα
Για το γλάσο σοκολάτας
  • 500 γραμμ. σοκολάτα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  •  Για το ροζ γλάσο
  • 500 γραμμ. άσπρη σοκολάτα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

  •  Εκτέλεση:

    Για το κέικ

    -Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.-Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
    -Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
    -Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα και στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μπολ με τα στερεά.
    -Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά.
    -Λαδώνουμε ταψί και βάζουμε λαδόκολλα.
    -Ψήνουμε στους 200C σε προθερμασμένο φούρνο για 40'.
    -'Οtαν κρυώσει κόβουμε το κέικ με το μαχαίρι (ή το ειδικό εργαλείο για παντεσπάνια) σε δύο παντεσπάνια.

    Συμβουλή:
    Αν θέλουμε πάνω από την τούρτα να βάλουμε επικάλυψη με ζαχαρόπαστα τότε πρέπει να κόψουμε και από την πάνω πλευρά το παντεσπάνι που θα μπει από πάνω για να γίνει ίσια η επιφάνειά του. Αυτό που περισσεύει δεν το πετάμε. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε σοκολατένια cake pops.

    Για το γλάσο σοκολάτας
    -Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
    -Aνακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει, περιχύνουμε με το γλάσο πάνω από το πρώτο παντεσπάνι.
    -Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και πάλι περιχύνουμε με σοκολάτα.
    -Βάζουμε στο ψυγείο για 10 - 15 λεπτά.
    -Περιχύνουμε πάλι με γλάσο.
    -Με μια σπάτουλα στρώνουμε το γλάσο στα πλαϊνά της τούρτας.
     
    Για το ροζ γλάσο
    -Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
    -Aνακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει, περιχύνουμε με το γλάσο πάνω από την τούρτα (πάνω από το σοκολατένιο γλάσο).
    -Με μια σπάτουλα στρώνουμε το γλάσο στα πλαϊνά της τούρτας.
    -Βάζουμε στο ψυγείο για 10 - 15 λεπτά.
     
    Συμβουλή:
    -Αν πρόκειται να στολίσουμε με ζαχαρόπαστα θα τη βάλουμε πάνω από το γλάσο αφού αφήσουμε πάλι την τούρτα 10 λεπτά στο ψυγείο.
    -Από πάνω από το γλάσο μπορούμε να στολίσουμε με διάφορα σχέδια από ζαχαρόπαστα ή σαντιγύ όπως φαίνεται παρακάτω στις φωτογραφίες.
    
    Κουκουβάγια από ζαχαρόπαστα
    
    Τούρτα σοκολάτας "Κουκουβάγια" με
    ροζ γλάσο και ζαχαρόπαστα
     
     
    
    

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου