ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Τούρτα σοκολάτας |
Τούρτα σοκολάτας με επικάλυψη
ροζ γλάσου από άσπρη σοκολάτα
|
Για το κέικ
- 3 ποτήρια αλεύρι
- 250 γραμμ. βούτυρο
- 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα
- 4 αυγά
- 5 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.γ. σόδα
Για το γλάσο σοκολάτας
Για το ροζ γλάσο
Εκτέλεση:
Για το κέικ
-Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.-Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
-Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
-Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα και στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μπολ με τα στερεά.
-Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά.
-Λαδώνουμε ταψί και βάζουμε λαδόκολλα.
-Ψήνουμε στους 200C σε προθερμασμένο φούρνο για 40'.
-'Οtαν κρυώσει κόβουμε το κέικ με το μαχαίρι (ή το ειδικό εργαλείο για παντεσπάνια) σε δύο παντεσπάνια.
Συμβουλή:
Αν θέλουμε πάνω από την τούρτα να βάλουμε επικάλυψη με ζαχαρόπαστα τότε πρέπει να κόψουμε και από την πάνω πλευρά το παντεσπάνι που θα μπει από πάνω για να γίνει ίσια η επιφάνειά του. Αυτό που περισσεύει δεν το πετάμε. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε σοκολατένια cake pops.
Για το γλάσο σοκολάτας
-Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
-Aνακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει, περιχύνουμε με το γλάσο πάνω από το πρώτο παντεσπάνι.
-Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και πάλι περιχύνουμε με σοκολάτα.
-Βάζουμε στο ψυγείο για 10 - 15 λεπτά.
-Περιχύνουμε πάλι με γλάσο.
-Με μια σπάτουλα στρώνουμε το γλάσο στα πλαϊνά της τούρτας.
Για το ροζ γλάσο
-Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
-Aνακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει, περιχύνουμε με το γλάσο πάνω από την τούρτα (πάνω από το σοκολατένιο γλάσο).
-Με μια σπάτουλα στρώνουμε το γλάσο στα πλαϊνά της τούρτας.
-Βάζουμε στο ψυγείο για 10 - 15 λεπτά.
Συμβουλή:
-Αν πρόκειται να στολίσουμε με ζαχαρόπαστα θα τη βάλουμε πάνω από το γλάσο αφού αφήσουμε πάλι την τούρτα 10 λεπτά στο ψυγείο.
-Από πάνω από το γλάσο μπορούμε να στολίσουμε με διάφορα σχέδια από ζαχαρόπαστα ή σαντιγύ όπως φαίνεται παρακάτω στις φωτογραφίες.
Τούρτα σοκολάτας "Κουκουβάγια" με
ροζ γλάσο και ζαχαρόπαστα
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου