ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Υλικά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μαχλέπι
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
- λίγο ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
- 500γραμμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Παρμεζάνα τριμμένη
- μαυροκούκι
- 1 κρόκος
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπωλ να γίνει μία ζύμη ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ νερουλή.
- Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ.
- Με ένα κουπ πατ σχηματίζουμε τα μπισκότα μας.
- Με ένα κουπ πατ σχηματίζουμε τα μπισκότα μας.
- Αλείφουμε με κρόκο και ρίχνουμε από πάνω, στο κέντρο κάθε μπισκότου, τριμμένη παρμεζάνα και τέλος το μαυροκούκι.
- Ψήνουμε στους 170 ανάλογα πόσο μεγάλα είναι να πάρουν χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου