Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ


 

Υλικά                                                                                                                 
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μαχλέπι
  • 1 1/2 κ.γ.  αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
  • λίγο ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • 500γραμμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • μαυροκούκι
  • 1 κρόκος
 
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπωλ να γίνει μία ζύμη ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ νερουλή.
- Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ.
- Με ένα κουπ πατ σχηματίζουμε τα μπισκότα μας.
- Αλείφουμε με κρόκο και ρίχνουμε από πάνω, στο κέντρο κάθε μπισκότου, τριμμένη παρμεζάνα και τέλος το μαυροκούκι.
- Ψήνουμε στους 170 ανάλογα πόσο μεγάλα είναι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου