Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ & ΤΣΑΤΑΛΑΚΙΑ

ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ & ΤΣΑΤΑΛΑΚΙΑ

 
 
 
 
Υλικά                                                                                                                 
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μαχλέπι
  • 1 1/2 κ.γ.  αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού
  • λίγο ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • 500γραμμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 
  • μαυροκούκι
  • 1 κρόκος
 
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπωλ να γίνει μία ζύμη ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ νερουλή.
- Πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια (μπατον) και είτε ταφήνουμε έτσι σε λαδόκολα είτε τα διπλώνουμε να έχουν σχήμα σαν κουτάλι.
- Αλείφουμε με κρόκο και ρίχνουμε από πάνω το μαυροκούκι.
- Ψήνουμε στους 170 ανάλογα πόσο μεγάλα είναι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου