ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑ
50 κομμάτια
Υλικά
- 150 γραμμ ταχίνι με το λάδι του
- 170 γραμμ κουβερτούρα λιωμένη 72%κακαο
- 120 γραμμ ζάχαρη άχνη
- 140 γραμμ χυμό πορτοκαλιού
- 3 κ.σ μαύρο ρούμι
- 230 γραμμ αλεύρι
- 1/2 κγ μπεικιν
- 70γραμμ φουντούκια αλεσμένα
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη ταχίνι, χυμό,ρούμι και άχνη.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και στη συνέχεια το αλεύρι και το μπεικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Τέλος βάζουμε και τα φουντούκια.
- Αν θέλετε βάζετε το μπωλ στο ψυγείο για 5 λεπτά και πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε τα μπισκοτάκια. Δεν απλώνουν γενικά.
- Ψήνουμε 12-15 λεπτά σε ταψιά με λαδόκολλα στους 170.
- Τ'αφήνουμε να κρυώσουν 2-3 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε σχάρα.
Ερώτηση:αν χρησιμοποιήσουμε ταχίνι με κακάο που κυκλοφορεί άραγε βάζουμε λιγότερη κουβερτούρα;Καθόλου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜατίνα
Αγαπητή Ματίνα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κανονικό ταχίνι γιατί αν αντικαταστήσεις το ταχίνι και την κουβερτούρα μαζί με ταχίνι με κακάο δε θα έχεις αυτό το αποτέλεσμα της γεύσης μερέντας και μπορεί να μην πλάθονται σωστά. Η κουβερτούρα βοηθάει το μείγμα να σφίξει!
ΑπάντησηΔιαγραφή