Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


Μπισκότα βουτύρου με royal icing

Μπισκότα βουτύρου με royal icing

Μπισκότα βουτύρου με royal icing
 
                                                                                                                  Για 30-35 κομμάτια


Υλικά
  • 300 γραμμ. ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γραμμ. ζάχαρη
  • 550 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

Εκτέλεση:

- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια (αν χρειάζεται συμπληρώνουμε αλεύρι).
- Αφήνουμε τη ζύμη σε ένα μπωλ σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ανοίγουμε στη συνέχεια τη ζύμη σε φύλλα αρκετά λεπτά πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη λαδόκολλα με τη βοήθεια ενός πλάστη.
- Μπορούμε να δώσουμε οτι σχήμα θέλουμε ή να χρησιμοποιήσουμε κουπ πατ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C. για 15-20 λεπτά. θέλουμε να μείνουν άσπρα και να ροδίσουν απλά στις άκρες. Μην τα ψήσετε πολύ θα γίνουν πολύ σκληρά.
 
 
 
 
  
Συμβουλή:
Αυτα τα μπισκότα δεν φουσκώνουν στο ψήσιμο οπότε έιναι ιδανικά για να τα στολίσουμε με γλάσο ή ζαχαρόπαστα γιατί μένουν επίπεδα από πάνω.
Για τη διακόσμηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με σοκολατένιο γλάσο (άσπρο, ροζ ή απλάσοκολατένιο)  που θα βάλετε σε ένα κορνέ με μικρή μύτη ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άσπρη κρέμα για διακόσμηση (Royal icing) που πουλιέται έτοιμη ή να τη φτιάξετε με τα εξής υλικά:

Άσπρη κρέμα για διακόσμηση:
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 1 ½ κουτάλια του γλυκού κρεμ ντε ταρτάρ
  • 4 ½ ποτήρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
-Χτυπάμε τα ασπράδια αβγών 4΄- 5΄μαζί με την κρεμ ντε ταρτάρ, προσθέτουμε 4 ½ ποτήρια ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3΄λεπτα ακόμα.
 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου