ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Υλικά
- 100γραμμ φουντούκια
- 40 γραμμ κακάο
- 100 γραμμ μέλι
- 20 γραμμ ελαιόλαδο
- 30 γραμμ γάλα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μουλτι τα φουντούκια με το κακάο μέχρι να βγει το λάδι τους.
- Μετά προσθέτουμε το μέλι και ξαναχτυπάμε.
- Τέλος το λάδι και το γάλα και χτυπάμε καλά.
- Αν θέλουμε πιο ρευστή βάζουμε κι άλλο γάλα αλλά αν τη θέλουμε για γέμιση σε κρουασάν, τσουρέκια κτλ καλύτερα να μην είναι πολύ νερουλή.
Διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.
Συμβουλή:
Θα μπορούσε να γίνει νηστίσιμη αν αντί για γάλα βάλουμε γάλα καρύδας.
- Μετά προσθέτουμε το μέλι και ξαναχτυπάμε.
- Τέλος το λάδι και το γάλα και χτυπάμε καλά.
- Αν θέλουμε πιο ρευστή βάζουμε κι άλλο γάλα αλλά αν τη θέλουμε για γέμιση σε κρουασάν, τσουρέκια κτλ καλύτερα να μην είναι πολύ νερουλή.
Διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.
Συμβουλή:
Θα μπορούσε να γίνει νηστίσιμη αν αντί για γάλα βάλουμε γάλα καρύδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου