Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ




Υλικά                                                                                                                 
  • 120γραμμ ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • μισό ποτήρι νερό
  • 100γραμμ ζαχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. μπἐικιν
  • 80γραμμ κορν φλάουρ
  • 300γραμμ αλεύρι γοχ
  • Μαρμελάδα βερίκοκο/φράουλα/κεράσι
 
  • 200γραμμ λιωμένη σοκολάτα
  • τριμμένη καρύδα
 
Εκτέλεση:
 
- Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά σ'ένα μπωλ με αυγοδάρτη.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί και στη συνέχεια το κορν φλάουρ και το μπέικιν.
- Τελευταίο το αλεύρι κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή αλλά νερουλή ώστε να μπαίνει σε κορνέ.
- Στο κορνέ με την οδοντωτή μύτη (μεγάλο μέγεθος) κάνουμε μπαστουνάκια σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 30 λεπτα.
- Όταν κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα και κολάμε ανά δύο.
- Βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και στην τριμμένη καρύδα και τ' ακουμπάμε σε λαδόκολα να σφίξει η σοκολάτα.
 
 

1 σχόλιο: