ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ (ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ)
Μπισκότα νηστίσιμα χωρίς γλουτένη |
Υλικά για 60-70 κομμάτια
- 1½ φλιτζάνι λάδι
- 250 γραμμ. ζάχαρη
- 1½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. σόδα
- 1/4 φλιτζανιού grand marnier/κονιάκ
- 1 φακελάκι μπέϊκιν (5 κ.γ.)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
- 1 κιλό αλεύρι δίκκοκο/ζέας
Εκτέλεση:
-Σε μπωλ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν.
-Σε ένα ποτήρο διαλύουμε τη σόδα στο grand marnier και το ρίχνουμε στο μπωλ.
-Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό, το μπέϊκιν, την
κανέλλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
-Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
-Η ζύμη θα είναι μαλακή μπορούμε να τη βάλουμε ψυγείο αν θέλουμε να πλάθεται πιο εύκολα αλλά μπορούμε με ένα κουτάλι να να δώσουμε σχήμα.
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.
-Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση μεταξύ τουε γιατι φουσκώνουν αρκετά.
-Ψήνουμε για 30 λεπτά . Αν θέλουμε τα κουλουράκια μας πιο σκληρά (το πόσο σκληρά είναι
φαίνονται αφού κρυώσουν), τα ψήνουμε 2-3
λεπτά παραπάνω.
Συμβουλή:
Είναι πάρα πολύ νόστιμα και ιδανικά για τον καφέ,
επειδή είναι μαλακά και αφράτα. Μπορούμε να τα κάνουμε πιο σκληρά προσθέτοντας κι άλλο αλεύρι στη ζύμη να γίνει πιο σφιχτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου